Welkom bij Zaal's Audio Factorij

ELAC Carina BS 243.4

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

ELAC Carina BS 243.4

Be the first to review this product

Product ID: 5.22.bs.243.4

Availability: In stock

€ 499,00
ELAC Carina BS 243.4 is available for purchase in increments of 2

ELAC BS 243.4 is beschikbaar voor aanschaf per 2.
  • Compacte monitorluidspreker

  • Hoogwaardige  behuizing

  • JET 5 ribbon-tweeter

  • 13cm Aluminium curvature woofer 

* Required Fields

€ 499,00

Details


De Carina serie is een doorontwikkeling van de bekroonde 240-serie van ELAC. Carina zet de traditie van ELAC voort door de JET-tweeter te gebruiken vanwege zijn 
mooie helderheid, dynamiek en snelheid. De aluminium ‘Curvature’ woofer zorgt samen met een geavanceerd multi-element wisselfilter voor een organische, levensechte geluidservaring. Fris uiterlijk, fris geluid; de nieuwe Carina is voorbestemd om de toonaangevende reputatie van ELAC in deze klasse verder uit te bouwen.  

JET gevouwen Ribbon Tweeter  
De JET-tweeters van ELAC leveren high-definition geluid en fascineren met bliksemsnelle respons en breed dynamisch bereik, met minimale vervorming, veel headroom en een breder frequentiebereik.  

 

 

Aluminium curvature woofer
Om een naadloze overgang van de woofer naar de JET-tweeter te garanderen, is de ‘compound curvature conus’ ontwikkeld: een bolle vorm die aan de rand een holle vorm heeft om het breakup effect te controleren, en deze ver buiten het weergavebereik van de woofer te brengen. Daarnaast is deze conus stijf en licht. Een spreekspoel met een grote diameter en een extra grote magneet met een geventileerde poolkern zorgen voor een opmerkelijke basdynamiek en een rijke krachtige weergave. 

 

Downfiring poort
Downfiring is en complexe oplossing door de noodzakelijke integratie van een extra sokkel. Door de downfiring poort kan de luchtstroom zich vrijelijk verplaatsen zonder bijgeluiden en is plaatsing kort op de achterwand mogelijk.  

 

De Carina BS 243.4 monitorluidspreker is mooi compact en makkelijk plaatsbaar dankzij de downfiring poort aan de onderzijde. De bassreflexpoort is tweezijdig gewelfd en minimaliseert mogelijk hoorbare luchtstromen die kunnen ontstaan bij afspelen op hoog volume.  
De trapeze-achtige vorm maakt het visuele oppervlak van deze luidspreker nog kleiner. De onderkant van de sokkel is in zijn geheel voorzien van rubber om beschadiging van de ondergrond te voorkomen. In de sokkel zijn 4 draadbussen (M5) aangebracht. De luidpreker kan daarmee stevig worden vastgezet op de optioneel leverbare luidsprekervoet LS 50. Deze verbinding zorgt voor een grote stabiliteit en verhindert het ontstaan van resonanties.  De Carina BS 243.4 wordt zonder gril geleverd. Optioneel kunnen ronde magnetische metalen luidsprekerfronten geleverd worden, die eenvoudig zijn aan te brengen of af te nemen (leverbaar medio zomer 2020 en vergelijkbaar met die van de Vela-serie).

Leverbaar in satijnlak wit of zwart 

Gangbare winkelprijs € 499,- per stuk 

Bijpassende luidsprekerstandaard: LS 50

Additional Information

Gewicht (KG) 6.7000
Merk ELAC
luidsprekermodel Boekenplank
Frequentie respons 46Hz - 30000Hz
behuizingstype 2 weg reflex
Lage tonen unit's 130mm
Hoge tonen unit band
Gevoeligheid (1Watt/1M) 86 dB
Kantelfrequentie( ´s) 2700Hz
Afmetingen hoogte: 319
breedte: 216
diepte: 245

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.