Welkom bij Zaal's Audio Factorij

KEF R7

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

KEF R7

Be the first to review this product

Product ID: 11.r7

Availability: In stock

€ 1.599,00
KEF R7 is available for purchase in increments of 2

De KEF R7 is beschikbaar voor aanschaf per 2 stuks.De R7 is het middelgrote vloerstaande model binnen de nieuwe R Series. Uitgerust met twee 165mm (6.5 in.) hybride aluminium basdrivers, en een Uni-Q met een 125mm (5 in.) midrange-driver en een 25mm (1 in.) aluminium dome tweeter. R7 overtreft alle verwachtingen. Geschikt voor zowel muziek en film: de R7 blijkt net zo flexibel als de rest van de R Series-reeks.

* Required Fields

€ 1.599,00

Details

Uni-Q

Door de tweeter in het akoestisch middelpunt van de midrange conus te plaatsen, komt het akoestische ideaal van een single point source een stuk dichterbij. De nieuwe R Series beschikt over een nieuwe twaalfde-generatie versie van de met KEF’s in-house simulatie- en analysetools ontworpen Uni-Q. KEF’s engineers zijn erin geslaagd om kleuringen drastisch te verminderen door de resonantie in de minutieuze ruimtes tussen de afzonderlijke elementen van de Uni-Q te reduceren. Het resulterende geluid is puurder, nauwkeuriger en zorgt voor een veel geloofwaardiger stereobeeld.

Uni-Q

SHADOW FLARE

Afkomstig van de Reference Series; de Shadow Flare is een innovatieve manier om schadelijke diffractie van de behuizing voor delicate hoge frequenties te verminderen. Shadow Flare is een zorgvuldig geprofileerd overgangsoppervlak waardoor het waveguide-effect van Uni-Q wordt verruimt. De tweeter wordt niet langer gehinderd door de zichtlijn van de kastranden, wat zorgt voor een ‘schaduwgebied’ waar de kans op diffractie het hoogst is. Het resultaat is aanzienlijk betere en fijnere details, vooral in de subtiele nuances van getokkelde snaren en andere percussiegeluiden. 

SHADOW FLARE

LOW FREQUENCY DRIVERS

De bas legt de basis voor muziek; alles is hierop gebouwd en een optimale laagweergave is een essentiële bouwsteen voor zuiver geluid. De basdrivers van de R Series bestaan uit een tweedelige structuur, waarbij een shallow oppervlakkige laag van aluminium bovenop een papieren conus rust. Deze enorme stijfheid, gecombineerd met de unieke geometrie van de conus, zorgt voor een pure, pompende beweging voor zowel punch en tempo. Voor een nauwkeurige afstemming van deze krachtige driver heeft KEF ook het magneetsysteem geheel opnieuw ontworpen voor een gelijkmatiger magnetisch veld. Het uiteindelijke resultaat is nóg indrukwekkender en daadkrachtiger. 

LOW FREQUENCY DRIVERS

CABINET BRACING

Een stevige basis is onmisbaar voor een goede klank. De nieuwe R Series is uitgerust met constrained layer damping. Dit systeem maakt gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface, en is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen die anders het geluid en de muziek op kunstmatige wijze zouden veranderen.
CABINET BRACING

FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY

Het poortontwerp is van groot belang voor het produceren van een diep, helder laag. De poorten in de R Series beschikken over innovatieve, flexibele wanden. Met computational fluid dynamics worden de flare en het profiel van elke poort berekend om turbulentie tegen te gaan. De flexibele poortwanden voorkomen dat lengte resonanties het middengebied kleuren.
FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY
MODEL R7
ONTWERP Drie-weg bass reflex
DRIVE-UNITS Uni-Q Driver:
HF: 25mm (1in.) geventileerde aluminium dome
MF: 125mm (5in.) aluminium conus
Bass Driver:
LF: 2x 165mm (6.5in.) hybride aluminium
SCHEIDINGSFILTERFREQUENTIES 400Hz, 2.9kHz
FREQUENTIEBEREIK 33Hz-50kHz (-6dB)
LAAGWEERGAVE IN EEN LUISTERRUIMTE 27Hz (-6dB)
FREQUENTIEBEREIK 48Hz-28kHz (±3dB)
HARMONISCHE VERVORMING <0.3% 120Hz-20kHz (90dB, 1m)
MAXIMALE GELUIDSDRUK 111dB
VERSTERKERVERMOGEN 15-250W (aanbevolen)
NOMINALE IMPEDANTIE 8Ohms (min.3.2Ohms)
GEVOELIGHEID 88dB (2.83V/1m)
GEWICHT * 31.4 kg (69.2 lbs.)
AFMETINGEN (H X B X D) 1062 x 200 x 383.5 mm (41.8 x 7.9 x 15.1 in.) incl terminal *
AFMETINGEN (H X B X D) 1108.9 x 310.6 x 383.5 mm (43.7 x 12.2 x 15.1 in.) incl terminal en voeten *
AFMETINGEN (H X B X D) 1062 x 200 x 360 Alleen behuizing
AFWERKINGEN Black Gloss / White Gloss / Walnut
DOWNLOAD DOCUMENTEN R Series White Paper
R Series Brochure
R Series Information Sheet
OPMERKINGEN * Afmetingen per luidspreker

Additional Information

Gewicht (KG) 31.4000
Merk KEF
luidsprekermodel Vloerstaande
Frequentie respons 48Hz - 45kHz +-3dB
behuizingstype 3 weg reflex
Lage tonen unit's 2 x 165mm
Hoge tonen unit 25mm
Gevoeligheid (1Watt/1M) 89 dB
Kantelfrequentie( ´s) 400Hz, 2,9kHz
Afmetingen 1062 x 200 x 383 mm

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.